Meespelen?

ConForte Symphonic is een symfonisch orkest met een min of meer vaste bezetting. We spelen op projectmatige basis concerten, waardoor het aantal muzikanten per project kan variƫren. Daarom zijn we soms op zoek naar nieuw talent.

Momenteel kunnen de volgende instrumenten aansluiten. De aantallen staan tussen haakjes vermeld.

Viool (6)

Altviool (4)

Cello (4)

Contrabas (1)

Percussie (2)

Hoorn (1)

Fagot (1)

Trombone (1)

Tuba (1)

Piano (1)

Hier vind je een aantal fragmentjes uit ons repertoire, om je een idee te geven van welk muzikaal niveau verwacht wordt. Kom het gerust zelf ervaren op een van onze repetities!

Waarom werken we met beperkte plaatsen? De meeste symfonische muziek vereist een bepaalde bezetting en zorgt ervoor dat de muzikale balans verzekerd wordt. Door de aantallen per instrument te beperken, zorgen we dat iedereen fijn kan musiceren, iets waar we bij ConForte veel belang aan hechten.

Waar en wanneer wordt er gerepeteerd? We werken niet met vaste wekelijkse repetities, maar leggen een aantal repetitiemomenten vast per project. Repetities vinden meestal plaats in De Waterleest in Eppegem (Zemst) op donderdagavond van 20u tot 22u, afgewisseld met langere repetitiemomenten op zondag en een repetitieweekend. De data worden ruim op voorhand aangekondigd, zodat je voor jezelf kan uitmaken of je voldoende kan deelnemen aan de repetities per project.

Wordt er lidgeld gevraagd? We kiezen ervoor om geen financiƫle bijdrage van de muzikanten te vragen. We verwachten wel de nodige inzet en betrokkenheid bij de repetities en projecten, die steeds ruim op voorhand worden aangekondigd. Per project bepaal je zelf of je je voldoende kan vrijmaken voor de repetities. Onder voldoende geven we als richtlijn minstens 2/3 van het aantal repetitie-uren per project.

Interesse of graag meer info? Stuur ons gerust een mail!