Meespelen?

ConForte Symphonic is een symfonisch orkest met een min of meer vaste bezetting. We spelen op projectmatige basis concerten, waardoor het aantal muzikanten per project kan variëren. Daarom zijn we soms op zoek naar nieuw talent. De meesten zijn jongvolwassenen, maar alle leeftijden zijn welkom! 

Momenteel kunnen de volgende instrumenten aansluiten. De aantallen staan tussen haakjes vermeld.

Viool (3)

Altviool (2)

Cello (1)

Contrabas (1)

Percussie (1)

Hoorn (2)

Trombone (1)

Tuba (1)

Harp (1)

Piano (1)

Hier vind je een aantal fragmentjes uit ons repertoire, om je een idee te geven van welk muzikaal niveau verwacht wordt. Voor bepaalde projecten kan het zijn dat we je vragen om een kort filmpje van jezelf te maken met een van deze fragmentjes, of met een stuk naar keuze.

Waarom werken we met beperkte plaatsen? De meeste symfonische muziek vereist een bepaalde bezetting en zorgt ervoor dat de muzikale balans verzekerd wordt. Door de aantallen per instrument te beperken, zorgen we dat iedereen fijn kan musiceren, iets waar we bij ConForte veel belang aan hechten.

Wat voor muziek wordt er gespeeld? We proberen steeds een programma samen te stellen dat zowel fijn is om te spelen, als om naar te luisteren. Door per jaar verschillende projecten te realiseren, bieden we voor de muzikanten én het publiek voor ieder wat wils. Op het programma stonden onder andere al kinderconcerten, filmmuziek, klassiek, disco en kerstmuziek, en muzikale ondersteuning bij theatervoorstellingen. Check onze afgelopen projecten voor het volledige overzicht, of kijk hier even voor onze geplande concerten.

Waar en wanneer wordt er gerepeteerd? We werken niet met vaste wekelijkse repetities, maar leggen een aantal repetitiemomenten vast per project. Repetities vinden meestal plaats in De Waterleest in Eppegem (Zemst) op donderdagavond van 20u tot 22u, afgewisseld met langere repetitiemomenten op zondag en een repetitieweekend. De data worden op voorhand aangekondigd, zodat je voor jezelf kan uitmaken of je je voldoende kan engageren per project. Onder voldoende aanwezigheid geven we als richtlijn minstens 2/3e van het aantal repetities per project.

Wordt er lidgeld gevraagd? We kiezen ervoor om geen financiële bijdrage van de muzikanten te vragen. We verwachten wel de nodige inzet en betrokkenheid bij de repetities en projecten, die steeds op voorhand worden aangekondigd.

Interesse of graag meer info over de komende repetities? Stuur ons gerust een mail!