Concertmeesters

Peter Deckers (°1982) is een muzikale duizendpoot. Hij speelt onder andere piano en viool in verschillende groepjes gaande van jazz, folk, pop, hiphop tot klassiek.
Peter begon viool te spelen vanaf zijn 7 jaar, studeerde af aan het conservatorium in Leuven en volgde daarna nog privé les viool aan het Lemmens instituut. Hij speelde in verschillende orkesten waaronder het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, Frascati Symphonic, Universitair Symfonisch Orkest van Leuven en het Mechels Kamerorkest. Als concertmeester zet hij graag mee zijn schouders onder ConForte Symphonic, het nieuwste orkest van België!
Naast zijn passie voor muziek studeerde Peter af als ingenieur aan Harvard, behaalde hij zijn MBA bij Vlerick, stampte hij reeds 3 bedrijven uit de grond en is hij trotse papa van 3 kinderen.

Roosmarij Clercx (°1993) startte op vierjarige leeftijd met viool volgens de Suzukimethode. Muziek bleef een rode draad doorheen haar leven. In 2011 haalde ze de eerste prijs bij de de Dexia classics, nu Belfius classics. Tijdens haar studies aan de KU Leuven heeft ze het orkestrepertoire verkend met het Universitair Symfonisch Orkest (USO), waar ze van 2012-2016 concertmeester was. In 2015 werd ze verkozen tot Faculty Star van haar faculteit aan de KU Leuven en kreeg hierdoor de kans om het vioolconcerto van Max Bruch als solist uit te voeren met het USO. Ze kreeg de smaak te pakken en speelde in december 2017 het eerste deel van het vioolconcerto van Samuel Barber met het Jong Symfonisch Gent. In 2019 was ze één van de finalisten van “Speel het hard” en speelde het eerste deel van het dubbelconcerto van Brahms met Brussels Philharmonic in de Bijloke. Sinds september 2018 is ze concertmeester van het Leuvens Alumni Orkest. Daarnaast neemt ze ook sinds de opstart van het orkest ConForte Symphonic in 2019 met veel plezier de rol van concertmeester op zich.